Skip to content

Matchapulver – en naturlig produkt som smakar gott

Många uppskattar en kopp te som alternativ till kaffe. Det finns många olika smaker och ger det inte samma koffeinkick som kaffe. En del upplever också att det känns hälsosammare än kaffe. Därför är det inte konstigt att även matchapulver har börjat göra intåg på svenska marknaden.

Vad är matcha?

Matchapulver som görs på grönt te räknas av en del som en hälsoprodukt. Det är också en traditionell japanska dryck som använts inför meditation. Fördelen med matcha är att pulvret går att tillsätta till många olika drycker. Det går även att smaksätta smoothies eller bakverk med matchapulver.

Det som skiljer matchapulver från klassiskt te är att tebladen torkas för att sedan malas till ett fint pulver. Då går inga näringsämnen till spillo och smaken blir mer intensiv. Grönt te har flera hälsofördelar tack vare att grönt te innehåller mycket antioxidanter. Matchapulver koncentrerar mer antioxidanter genom att hela bladet mals ner och intas.

Hur smakar matchapulver?

Matcha är smakrikt och fylligt och lutar åt umami som är den femte grundsmaken. Det är bra att välja ett matchapulver av hög kvalitet från Kina eller Japan. Då minskar risken för att pulvret ska ha en besk smak. Beskan kan även komma fram om du inte tillreder matcha rätt. Följ därför instruktionerna för bästa smakupplevelse.

De allra flesta uppskattar smaken utan tillsatser. Precis som med te kan du även tillsätta honung och mjölk om du föredrar än sötare och lenare smak. Matcha är därför en naturlig produkt som du kan unna dig när du vill njuta lite extra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *